Wijnen die worden geschonken in Italiaans restaurant Silhouet en LalLocanda

Wijn

Witte wijnen 

  • Falerio Dei Colli Ascolani DOC, Tenuta De Angelis
    Als specialist in het maken van hoofdzakelijk rode wijnen heeft wijnmaker Quinto Fausti desondanks ook een zeer aantrekkelijke witte wijn. Hier geen ‘technische’ snoepjes en perendrups in de geur, maar een zuivere expressie van lokale druivenrassen! Geurig, fruitig aroma met een volle, ronde en zachte smaak. De druiven trebbiano, pecorino en passerina worden vroeg geplukt, in de koele ochtend, om maximale fruitigheid te behouden. Afkomstig uit de Marken in de omgeving van de stad Ascoli Piceno is de Falerio slechts een regionaal bekende wijn, maar de ontdekking meer dan waard!
    € 26,50
  • Pinot Grigio IGT, Azienda Agricola Cavazza
    De druif pinot grigio geeft in het Noord-Italiaanse Veneto een gewilde, milddroge witte wijn. Er is echter ontzettend veel kwaliteitsverschil tussen de ene en andere producent. Zoveel zelfs dat de wijnen onderling ook in geur en smaak sterk van elkaar kunnen afwijken. De betere wijnbedrijven maken er echter een zeer aantrekkelijke witte wijn van. Azienda Agricola Cavazza maakt de wijn op een moderne manier, dat wil zeggen met een koude inweking van de schil en een lage temperatuur gisting. Het resultaat is een mooie, frisdroge wijn met een fijn fruitig en licht toastachtig aroma.
    € 31,50
  • Ca Del Magro Custoza Superiore DOC, Monte Del Fra
    Deze prachtige witte wijn is het paradepaardje van wijnmaakster Marica Bonomo. Ze selecteert alleen de beste druiven en wil met de wijn de beroemde wijnmakers in buurgebieden naar de kroon steken. Een mooie maaltijdbegeleider maar ook als aperitief heerlijk. De Ca Del Magro ontving de felbegeerde Tre Bicchieri (3 glaasjes) waardering in de Gambero Rosso 2011, hét toonaangevende wijntijdschrift van Italië. De wijn is gemaakt van maar liefst zeven verschillende druivenrassen met een dominantie van garganega (50%), cortese en chardonnay (ieder 15%). Laatstgenoemde druif gist en rijpt enige tijd op eikenhout hetgeen de wijn een aanvullende complexiteit verleent. Krachtig maar delicaat aroma van geel fruit en lichte anijstonen.
    € 36,50
  • Soave Classico DOC, Gini
    Soave is er van zeer matig tot groots. De wijn van de broers Sandro en Claudio Gini behoort zeker tot de laatste categorie en is naar onze mening schromelijk onderschat. De combinatie van zuivere sappigheid met heerlijke frisse zuren is een verademing ten opzichte van de haast zoetige stijl die je veelvuldig in deze streek aantreft. Het geheim van Gini is de beperkte productie van sterke, tot 80 jaar oude wijnstokken én een vakkundige vinificatie. Loepzuivere witte wijn met sappigheid en frisheid.
    € 49,50


Rode wijnen

  • Squinzano DOC, Cantine Due Palme
    Zuid-Italië en met name de regio Apulië staan aan de vooravond van een grote kentering op wijngebied. Er wordt op grote schaal geïnvesteerd en steeds vaker vind je Apulië wijnen die zeer positief beoordeeld worden in de belangrijkste wijngidsen. De Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker noemt Apulië zelfs de meest spannende wijnregio van dit moment. Uiteraard wordt de reputatie gemaakt door de producenten die uitsluitend topkwaliteit met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding nastreven. Deze wijn is daar een voorbeeld van. Zeer typisch Zuid-Italiaans van geur en smaak. Zondoorstoofd, zacht, kruidig en zwoel!
    € 26.50
  • Corvina Veronese IGT, Monte Del Fra
    De twee broers Eligio en Claudio Bonomo zijn de trotse eigenaren van Monte del Fra, een fraai domein in Veneto. De naam stamt nog uit de tijd dat op deze heuvel (monte) een klein klooster stond waar monniken (fra) leefden. Van uitsluitend de corvina druif wordt een heerlijke, fruitige rode wijn gemaakt. De corvina is de dominante en beste druivensoort voor de beroemde Valpolicella en staat bekend om z'n typische kersenachtige aroma en smaak. Een prachtige, zuivere rode wijn met veel rood fruit in de geur en een soepele, toegankelijk smaak.
    € 31.50
  • Ronco Nolé, Di Lenardo Vineyards
    De vakkundige, enthousiaste Massimo di Lenardo maakt op het kleine familie wijngoed in Noord-Italië zeer aantrekkelijke wijnen. De hoge kwaliteit wordt jaarlijks bevestigd door de belangrijkste Italiaanse wijngidsen zoals de Gambero Rosso, de Veronelli gids en Luca Maroni. Ronco Nolé is gemaakt van merlot, refosco en cabernet sauvignon druiven die na de gisting ongeveer 12 maanden op nieuw eikenhouten fusten rijpen. De houtrijping is knap gedoseerd en overheerst niet. Volle, intense rode wijn met een geurig, eikenhout gerijpt aroma waarin rijp rood fruit en carameltonen. O.a. bekroond door de Gambero Rosso met een Oscar voor de beste prijskwaliteitverhouding in Friuli
    € 39.50
  • Chianti Classico Riserva DOCG, Villa Trasqua
    Tenuta Villa Trasqua ligt slechts enkele kilometers buiten Sienna in het beste gedeelte van het Chianti Classico gebied. Dit prachtige wijngoed is eigendom van Hans Hulsbergen, van oorsprong Nederlander. Hij trok enkele jaren geleden de zeer talentvolle wijnmaker Andreas Stössel aan. Na wijzigingen in de wijngaard en kelder wordt nu een Chianti gemaakt die helemaal past in het streven om veel druifexpressie in de wijn te behouden. De belangrijkste druif in Chianti is de sangiovese zo ook in deze Riserva die rijpt op grote eikenhouten fusten die een lichte houtdosering geven. Fraaie en complexe rode Chianti met nuances van mocca en kruiden in het aroma.
    € 49.50


Exclusieve wijnen

  • Barolo DOCG, Cascina Bongiovanni
    Barolo is een van de meest bekende Italiaanse wijnen in de wereld. De streek in Piemonte kreeg als een van de eersten de strengste herkomstbenaming DOCG. Desondanks is er in het gebied veel kwaliteitsverschil te proeven. Dat heeft onder andere te maken met de kwaliteit van de wijngaard én die van de wijnmaker. Wijnmaker Davide Mozzone van Cascina Bongiovanni laat niets aan het toeval over en maakt topkwaliteit. Zijn slechts 2 hectare grote wijngaard op een zuid-oost helling is beplant met 30 jaar oude wijnstokken. Die rijpen lang en gelijkmatig. Doorgaans is de oogst pas in de 2e week van oktober! Na de gisting volgt een rijping van 24 maanden op kleine eikenhouten (franse origine) fusten. Hierdoor stabiliseert deze fraaie Barolo zich van nature en hoeft Mozzone niet te filteren of te klaren.
    € 64.50
  • Brunello Di Montalcino DOCG, Pieri
    Francesco Monaci startte in 1991 met wijn maken en kocht zeven hectaren stijle wijngaard in Toscane, beplant met sangiovese grosso. Binnen enkele oogsten stond hij aan de top van de regio. Francesco selecteert van zijn wijngaarden uitsluitend de beste percelen voor het maken van zijn topwijn, de wereldberoemde Brunello di Montalcino. Uiteraard plukt Francesco de druiven met de hand en na de gisting volgt een verblijf van 18 tot 24 maanden op Frans en Sloveens eikenhout. Door deze lange rijping klaart de Brunello op een natuurlijke wijze en wordt de wijn zonder filtratie gebotteld. Complexe rode wijn met gekonfijt fruit, pruimen en bessen in het aroma en een milde toets van eikenhout.
    € 69.50
  • Amarone Della Valpolicella DOCG, Stefano Accordini
    De wereldberoemde Valpolicella wijnen komen van wijngaarden in Veneto, in Noord-Italië. Stefano Accordini behoort tot de kopgroep van kwaliteitsproducenten. De Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven die pas in januari worden vergist. Doordat de druiven een grote concentratie aan smaakstoffen, suikers en zuren bevatten ontstaat er een zeer krachtige, alcoholrijke wijn. Na de gisting rijpt deze ongeveer 24 maanden in kleine eikenhouten fusten en nog eens 6 maanden in de fles voordat de wijn verkocht wordt. Overdonderende wijn met een enorme smaakconcentratie gekonfijt fruit, krenten en pruimen. Absolute topklasse!
    € 74.50
Bel en reserveer direct!   072 532 53 76

Nieuws & aanbiedingen als 1e ontvangen?

/ ( mm / dd )
Email Format